Velkommen til Sitronsaftkuren!

Sitronsaftkuren er en enkel fastekur som på en naturlig måte renser kroppen for avfallsstoffer og overflødig fett. Når kroppen befris fra disse belastningene vil man føle seg bedre og lettere både fysisk og psykisk. Man bygger også et godt grunnlag for å skape en sunnere livsstil. Hundretusener av mennesker – i over tretti land rundt om i verden – har benyttet seg av denne kuren basert på Madal Bal Natursirup.

Fordeler med Sitronsaftkuren
Det rapporteres en mengde ulike fordeler ved kuren som:
• Utrensing av giftstoffer i kroppen
• Vektnedgang ved overvekt
• Økt energi og vitalitet
• Blankere hår og sterkere negler
• Klarere hud og øyne
• Bedre fordøyelse
• Større opplevelse av velvære

Hvorfor trenger vi å rense
Mye av det vi spiser til daglig har svært liten næringsverdi. Foredlet mat, dårlige fettkilder og kunstige tilsetningsstoffer er nå vanlige. Og ikke minst finner de kjemiske gifter som har blitt introdusert til våre naturlige omgivelser også veien til våre kropper; gjennom luften vi puster inn og vannet vi drikker.

Effektiv
Dette helhetlige programmet tillater kroppen å rense seg på naturlig vis mens den tar en pause fra fast føde. Slik gir du dine vitale organer en sjanse til å bryte ned og eliminere giftstoffer i systemet.

De to hoveddelene i Sitronsaftkuren er friske sitroner og Natursirup. Sitronen er en velkjent, lett anvendelig og mangesidig frukt som ofte blir brukt som naturhelsemiddel. En nesten like viktig rolle i denne kuren spiller Natursirupen, som består av saften fra to trær: den nordlige voksende lønnen, og den tropiske arenpalmen.

Lønnesirup
Lønnesirup kommer fra de store lønneskoger i Nord-Amerika. Indianerne som hold til i skogene behersket godt kunsten å tappe lønnetrærne av deres søte saft, og framstille holdbar sirup. I disse nordlige trakter var sukker tidligere en sjeldenhet, og lønnesirupen utgjorde derfor et viktig næringsmiddel. Lønnetrærne produserer den søte næringssaften i en kort periode på 4 – 6 uker i månedene mars og april når den milde våren begynner i Canada. På denne tiden ligger store deler av landet fremdeles dekket av snø, så utvinningen av lønnesirup har blitt et virkelig foretak. Hver morgen tømmes de fulle karene på trærne ved at en drar en slede fra tre til tre og samler saften i et stort fat. Deretter blir saften varmet opp over vedfyring, og tykner langsomt til rett konsistens.

For å få en holdbar sirup, må saften reduseres 40 – 50 ganger. Det vil si at av 40 – 50 liter av den tynne søte saften produserer til slutt 1 liter lønnesirup. Det er omtrent samme mengde som en fullvoksen lønn produserer hvert år. Når en tenker på at et lønnetre må være hele 40 år gammel for å kunne tappes, og da ikke produserer mer sirup enn den ene literen, kan man forestille seg hvor store disse skogene må være for at slik sirup skal kunne utvinnes i fatmengder. Hvor lange strekninger disse hestesledene må tilbakelegge for å få fylt fatene blir da heller ikke få!
De siste årene har det også blitt tatt i bruk mer moderne tappemetoder med bruk av plastslanger som monteres i barken på trærne, noe som letter innsamlingsarbeidet.
På en utvokset lønn (ca. 80 – 100 år gammel) kan man sette maksimalt 4 innsamlingskar.

Palmesirup
I tropiske strøk vokser mange hundre forskjellige palmetrær, men bare noen få viktige sorter er næringsmessige til nytte for mennesker: kokospalmen, oljepalmen og arengapalmen er noen av disse. Madal Bal henter sin palmesirup fra et utvalg palmesorter i Sørøst Asia og på Sri Lanka. Innhøstingen skjer under strengt oppsyn for å sikre fornyelse av regnskogen i disse områdene.
Palmesirup får man ved å skjære av de unge blomsterknoppene. Fra disse drypper den søte saften ned i beholdere. Man klatrer så opp og ned i palmene for å hente saften fra disse beholderne.

Den utvunnede palmesaften kokes deretter over åpen ild i store beholdere, og blir til sirup og sukker. Palmesaften anvendes normalt bare der den blir utvunnet. Den eksporteres ikke ettersom den er vanskelig å lagre i det varme klimaet uten at den begynner å gjære. For å gjøre den holdbar, kokes det meste av den til fast, brunaktig sukker.
Palmesukker anses for å være en delikatesse. I de områder hvor den stammer fra, foretrekkes den framfor hvitt sukker på grunn av den gode smaken. Gjennom analyse har man også funnet ut at palmesirupen er svært rikholdig på mineraler, noe som er viktig for dens vesentlige rolle i Sitronsaftkuren.

Natursirup – den ideelle kombinasjonen
Lønne- og palmesirup er to mineralrike safter. De inneholder mineraler som kompletterer hverandre på en utmerket måte.
Analyseresultat av sirupen er som følger:
Madal Bal Natursirup – mineralinnhold
Mineralinnhold mg pr 100g
(variasjoner kan forekomme pga værforhold) Sammensetning pr 100g
Jern 2.88
Vann 23.3
Mangan 1.20
Protein 0.56
Sink 2.69
Fett 0.30
Magnesium 20.3
Karbohydrat (frukt-sukker) 74.6
Kalsium 86.8
Natrium 45.7
Kobber 0.15
Kalium 395.0

Lønnesirup er rik på mangan og sink, to emner som nesten mangler helt i palmesirup. Palmesirupen har derimot mer kalium og natrium, som er svært viktige for kroppens cellefunksjoner, og bidrar dermed også til dens renseprosesser. Når disse to sirupene blandes i riktig forhold, får man et rikt og balansert forhold av mineralemner, noe som er av stor betydning for Sitronsaftkuren.
Opprinnelig brukte man Grad A-lønnesirup til Sitronsaftkuren, men erfaringene viser at bedre resultat oppnås med den mineralrike Grad C- lønnesirupen, i kombinasjon med palmesirup. Den unike Madal Bal Natursirupen består derfor av disse to, og blandingen er laget for – og spesielt tilpasset – Sitronsaftkuren.

Gratis frakt på alle ordre!